Meeks van Oijen Vastgoed ConfLICTBEMIDDELing BIJ VASTGOED

Jan Meeks  Conflictbemiddelaar

Stel uw vraag

Bij Meeks Van Oijen Vastgoed staat vastgoedmediation/conflictbemiddeling als een huis. 

Vastgoedconflicten

Communicatie

Communicatie is het onderdeel waarvan we veelal zelf denken dat we er goed in zijn en het ook aardig beheersen. Maar heel veel geschillen ontstaan juist door een onzuivere communicatie. Vaak sluipen er onbedoelde en soms zelfs bedoelde misverstanden binnen. Als we deze misverstanden in het begin of na enige tijd vaststellen kunnen we hier mogelijk wat aan doen door bemiddeling.

 

Advocaat

We kunnen een advocaat inschakelen maar we kunnen ook proberen er gezamelijk uit te komen. Dat is een stuk goedkoper en de relatie blijft beter. 

 

Conflicten

Bij het kopen of verkopen van vastgoed kunnen conflicten ontstaan doordat partijen de gemaakte afspraken anders interpreteren of de verstrekte informatie niet volledig was. De meeste geschillen ontstaan door onduidelijk gemaakte afspraken, met het geloof dat de andere partij het allemaal wel heeft begrepen en/of dat er geen rekening is gehouden met de bestaande wetgeving. Als beide partijen begrijpen dat het zo gegaan is en van goede wil zijn kan dit nog wel rechtgetrokken worden. maar hoe? Graag willen wij u helpen bij de oplossing van geschillen of onduidelijkheden op een wijze dat beide partijen zich in een oplossing kunnen herkennen.  

 

Misverstanden

Stellen we misverstanden en/of interpretatieverschillen vast dan valt er meestal nog wel te praten maar als er eerst een advocaat wordt ingeschakeld gaat dat daarna vaak wat stroever. Dat komt omdat bij een advocaat de partijen vaak tegenover elkaar komen te staan.

 

Een goede oplossing

Mediation of conflictbemiddeling gaat in zijn optimale vorm vooraf aan de inschakeling van een advocaat. Een of meerdere redelijke gesprekken leiden daarbij soms al tot een wat mildere wijze van het omgaan met elkaar. Nadat het geschil is opgelost kunt u meestal de andere partij nog steeds recht in de ogen kijken en er mee in gesprek blijven.

 

Meeks Van Oijen heeft de deskundigheid in huis om deze activiteiten voor u in zo goed mogelijke banen te leiden.

 

Meeks Van Oijen Vastgoed

Jan Meeks DBA MRE RM RT

Tel: 0651325206/085-8425007

Email: info@meeksvanoijen.nl

Meer informatie

Hebt u een probleem over vastgoed of over een vastgoed overeenkomst?  

Bel of e-mail ons voor meer informatie! 

E-mail ons